0164 - 27 15 00

Recept van Paasmenu 2018 Logus Bergen op Zoom

LOGUS PAASMENU
Aspergesoepje -
Zalm en croute met gestoomde lentegroenten - Meringue taartjes met citroen en rode vruchten - Paascake met chocolade eitjes -

Verder: Paashaastaart, versgebakken bitterkoekjes en paaseitjes

Aspergesoep Voorgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten 500 g asperges 1 liter warme bouillon 30 g boter 1 ui, fijngesnipperd 30 g bloem 1 aardappel, geschild en in blokjes 200 ml kookroom zout en versgemalen 2 el peterselie, fijngehakt

Extra nodig: soeppan, spatel en staafmixer

1. Schil de asperges en snijd een stukje van de uiteinden.
2. Breng de bouillon met aspergeschillen, -uiteinden en asperges aan de kook en kook deze ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur. Zeeg de bouillon, neem de asperges eruit en snijd deze in stukjes.
3. Verhit in een pan de boter en fruit hierin de ui ca. 5 minuten op zacht vuur. Voeg de bloem toe en laat deze garen.
4. Voeg de gezeefde aspergebouillon aan het ui-mengsel toe en breng de soep, al roerende met een garde, aan de kook. Voeg 2/3 deel van de aspergestukjes en blokjes aardappel toe. Laat de soep ca. 10 minuten afgedekt op laag vuur doorkoken totdat de aardappel gaar is en roer de soep tussentijds enkele keren door.
5. Pureer de soep met een staafmixer tot deze mooi glad is.
6. Voeg de overgebleven stukjes asperges, kookroom, zout en peper toe. Breng de soep weer aan de kook. Garneer de soep met peterselie.

Zalm en croute Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten 1 blik croissantdeeg 4 zalmfilets (a 125 g) 1 bekertje crème fraîche ½ el mosterd ½ el honing zout en peper 1 sjalotje, fijngesnipperd 2 el bieslook, fijngeknipt 2 el dille, fijngehakt 2 el peterselie, fijngehakt 1 ei losgeklopt 1 el maanzaad

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het croissantdeeg uit en snijd er 8 even grote plakken van, die aan alle zijden iets langer zijn dan de zalmfilet.
2. Leg 1 plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg elke zalmfilet midden op een deegplak en laat de randen vrij. Meng de crème fraîche met mosterd, honing, zout, peper, sjalot, bieslook, dille en peterselie. Besmeer de zalmfilet ermee.
3. Klopt het ei los. Bestrijk de randen van het deeg met het ei. Leg de andere plak deeg erop en druk de zijkanten met behulp van een vork goed aan.
4. Bestrijk de vis dun met losgeklopt ei en strooi er maanzaad over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 15-20 min. goudbruin en gaar.

Gestoomde lentegroenten: Stoom de groenten in een stoombak met gaatjes op 100 °C. Haricot verts 15 minuten Worteltjes, in schuine plakjes 15 minuten Doperwten 10 minuten Meringue taartjes met citroen en rode vruchten Gebak 20 personen Bereiding 20 minuten (+ 2-3 uur oventijd) 3 eiwitten 150 g suiker zout 200 ml slagroom 200 g mascarpone 200 g lemon curd 2 zakjes vanillesuiker 250-500 g rode vruchten, zoals aardbei (in stukjes), framboos en bosbes (verse frambozensaus)

Extra nodig: Bakpapier, mengkom, mixer, spuitzak met gladde spuitmond
1. Verwarm de oven voor op 100˚C. Klop de eiwitten in een ontvette mengkom stijf, klop er geleidelijk de suiker en zout door. Klop de eiwitten dan 7 min. op de hoogste stand tot het eiwit gaat glanzen en de suiker is opgelost. Bekleed een bakplaat met pakpapier, schep de merengue erop tot een grote cirkel en hol de binnenzijde een beetje uit (tot een ondiepe kom). Of maak er kleine éénpersoonsbakjes van. Bak de meringue 2-3 uur in de oven.
2. Klop de slagroom met de mascarpone, lemon curd en vanillesuiker stijf en schep de citroenroom in de spuitzak. Vul de merengue met citroenroom en rode vruchten. Paascake Bereidingstijd: 25 minuten (+60 minuten oventijd) 50 ml melk een snufje saffraan 200 g zachte roomboter 200 g kristalsuiker snufje zout ½ el citroenrasp 3 eieren 150 g cakemeel 50 g amandelmeel ½ tl bakpoeder

Garnering: poedersuiker en paaseitje
Extra nodig: mini steelpan, mengkom, mixer, bakvorm

1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de melk in een pannetje, neem de pan van het vuur en laat de saffraan hierin trekken. Laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Klop de roomboter, suiker, zout en citroenrasp schuimig tot deze als een lint van de mixergarde loopt. (Voeg eventueel een zakje vanillesuiker of rasp van 1 citroen door het botermengsel). Klop de eieren één voor één door het botermengsel en voeg tenslotte de saffraanmelk toe.
3. Zeef het cakemeel. Meng het cakemeel met amandelpoeder en bakpoeder en spatel dit door het beslag.
4. Vet de cakevorm in met boter, bestuif de vorm met cakemeel en schep het beslag in de vorm. 5. Bak de cake in het midden van de oven 60-65 minuten. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken (komt deze er droog uit, dan is de cake goed). Neem na het bakken de cake uit de oven en laat de cake 10-15 minuten in vorm afkoelen, stort de cake dan op een rooster en laat deze verder af koelen. Dek de afgekoelde cake met folie af of plaats deze terug in de vorm. Garneer de cake met poedersuiker en paaseitjes
         
 
Actuele items:
 
Vind een nieuwsbericht: